dimecres, 16 de setembre del 2009

FRANÇA

PARIS

La Thera ens envia el rellotge de l’hotel Disneyland. Estem parlant de l’hotel més luxós del gran parc d’entreteniment de Disneyland Paris o Eurodisney situat a Marne-la-Vallée a Paris.
La façana de l’hotel típicament victoriana de color rosa te una torre central amb un gran rellotge des d’on Mickey Mouse amb els seus braços assenyala als hostes, l’hora d’obertura del parc.
L’esmentat hotel té quatre estrelles i 496 habitacions incloent les 18 suites.
El preu de l’entrada al parc, 2 nits a l’hotel en una habitació standard i amb l’esmorzar inclòs costa uns 1.792 euros per dos persones
L’hotel consta de zona infantil amb animador, sala de vídeo jocs, TV Disney, contes per ràdio, trobades amb els personatges Disney, piano Bar, restaurants, piscina coberta, banyera de hidromassatge, sauna, bany turc, Spa, gimnàs....
Però jo em pregunto: Amb tants espais temàtics que té l’hotel Disneyland i al preu que val l’estada (si descomptem 224 euros que valen les entrades de dos persones, l’hotel ens costarà 1.568 euros), voleu dir que als seus hostes els interessa l’hora d’obertura del parc?





Fotos fetes per Thera

divendres, 11 de setembre del 2009

BÈLGICA

ANVERS

La catedral gòtica -Onze Lieve Vrouwkathedraal- és la més gran de Bèlgica i la seva torre té una alçada de 123 metres, la més alta de tot el Benelux. Està declarada com a Patrimoni de la Humanitat, per la Unesco. Va ser construïda entre dos segles: entre els anys 1352 i 1521 i la torre va ser finançada per tota la ciutat. La torre té un carilló amb 547 campanes, que se senten des de tota la ciutat. La campana més gran té el nom de “Karolus”, construïda el 1507 i pesa
6.434 quilograms. La torre i el seu rellotge daurat són dels emblemes de la ciutat.




GANT

Rellotge situat a la torre-campanar de Gant, la més típica de les construccions medievals de la regió flamenca. Demostrant el poder d'aquesta
ciutat, va funcionar com a torre de vigilància i tresoreria. Es va acabar de construir l'any 1338. En aquest campanar es troba una de les campanes més famoses de Flandes: la coneguda com a "Roeland". El carilló data de l'any 1670 i està constituït per 52 campanes.

L'any 1914 es va voler instal·lar un sistema elèctric per fer sonar les campanes,
que va provocar una petita explosió en una de les campanes. Aquella campana avui en dia es troba a la plaça de la torre-campanar. La torre està coronada amb un drac de l'any 1377.





Detall interior del carilló.


La "KLOKKE ROELAND"
BRUGES

Rellotge situat al belfort de Bruges -a la Plaça Major- amb l'antic mercat cobert als seus peus. El belfort és una torre cívica o campanar típica dels comtats de Flandes i Hainaut. El belfort era, alhora, campanar, torre de vigilància, arxiu i lloc on es guardava el Tresor. En el cas del de Bruges és d'estil gòtic i la torre assoleix els 83 metres d'alçada. La torre data del segle XIII, la part octogonal superior es va afegir el segle XV i el carilló data del segle XVI. Està format per 47 campanes.



Torre i detall del carilló.


Algunes d'aquestes fotos ens han estat cedides per Té la Mà Maria, i la resta han estat trobades a Internet.

diumenge, 6 de setembre del 2009

GALICIA (ESPANYA)

VIGO (RIAS BAIXAS)

ESTACIÓ DE TRENS
L'estació de trens de Vigo es troba en ple centre, entre els carrers Urzaiz, Príncipe, Via Norte i La Granvia. És una estació petita però hi ha tot el necessari i com no, dos rellotges -un interior i un altre exterior- que marquen perfectament les hores. L'edifici no és cap meravella però si a mitja tarda traiem el nas per les baranes de la via nord podrem gaudir d'una posta de sol excepcional amb la ria com a fons, això si, anem mirant l'hora perquè potser se'ns escapi el tren!


Rellotge interior de l'estació de trens



Rellotge exterior de l'estació de trens

CONCATEDRAL
L'Església Concatedral de Vigo o Colegiata de Sta. Maria està situada al casc antic de la ciutat - Plaça de la Església- i és d'estil neoclàssic de principis del segle XIX. Obra d'en Melchor de Prado. En el seu interior es troba el patró de la ciutat: "El Crist de la Victòria" que segons una llegenda va aparèixer flotant en la ria de Vigo, a prop de les Illes Cíes.
La Concatedral té dos rellotges un astronòmic i l'altre de sol situat a la façana del cantó dret i col·locat en 1837 per l'escultor Juan Agustín Domínguez. Aquest rellotge de sol no està orientat al sud com és el habitual, el que fa que sigui singular. Aquest tipus de rellotge reben el nom de "declinants"


Rellotge astronòmic i de sol de la Concatedral





MUSEU CONTEMPORANI (MARCO)
El Museu es troba a la Rua Príncipe 54.
L'any 1995, l'ajuntament de Vigo va prendre la decisió de rehabilitar l'antic palau de justícia i presó de Vigo transformant-lo en un Museu on és fan exposicions dedicades a arts plàstiques, arquitectura, vídeo, disseny, cine música, moda, art en la red...
El carrer Príncipe està molt concorregut i el rellotge del museu és de gran utilitat pels transeünts.




CAIXANOVA
Evidentment, és una joia arquitectònica de finals del segle XIX. Consta de 13.000 metres quadrats de superfície distribuïts en 5 plantes i va suposar una inversió de més de 30.000.000 d'euros.
A sobre del rellotge de la Caixanova hi reposa un àngel. Potser l'encarregat de marcar les hores?



Fotos fetes per Gaia