divendres, 27 d’abril del 2012

REGNE UNIT


 LONDRES (ANGLATERRA)

-Rellotge de l'observatori de Greenwich-

 L’observatori va ser fundat per Carles II d’Anglaterra l’any 1675


Foto cedida per Martell de Reus


Us heu preguntat  alguna vegada perquè tothom adequa el seu horari (del lloc on viu) a l’hora de Greenwich? Què és Greenwich en tot cas? Tots els països s’han posat d’acord en l’origen del temps exacte; es a dir, per mitjà d’un meridià, que és una semicircumferència imaginaria, es dona l’inici de l’hora. Això és el que es diu “Meridià de Greenwich”,aquesta  semicircumferència uneix el pol sud i el pol nord i passa per aquest  antic observatori astronòmic d'un suburbi de Londres.
S’utilitza com meridià d’origen ; és a partir d’aquest observatori que es mesura les longituds del món, en graus, i per ser el meridià de referència li correspon a la longitud 0, i se l’anomena també “Meridià 0” , “Meridià base” o  “Primer Meridià”. Aquesta línia del meridià estableix l'hora del rellotge en tot el món i es coneix com la Greenwich Mean Time. És un bon lloc per posar els nostres rellotges a l'hora!

t
 Foto d'Internet

A l’edifici de l’observatori hi ha una franja delineada a terra que senyala la línia imaginaria que va d’un pol a l’altre de la Terra i marca el primer meridià. Qualsevol es pot parar sobre aquesta línia i trobar-se al mateix temps en l’Est i l’Oest.

 Foto d'Internet

CHESTER (ANGLATERRA)

-Rellotge Eastgate de Chester-

L’element que presideix la via principal de la ciutat és “El rellotge Eastgate” (rellotge de la porta de l'Est) que fou construït a finals del segle XIX en homenatge a la reina Victoria. Originalment aquesta porta era l’entrada principal a la ciutat 


El rellotge Eastgate està muntat a sobre d'una estructura de ferro i és després del Big Ben, el més fotografiat del Regne Unit.

 Fotos d'Internet

1 comentari:

johnny ha dit...

Estos relojes de arquitectura postindustrial, reflejan muy bien el tiempo en que arte y mecanicismo iban de la mano. Un abrazo