diumenge, 31 de maig del 2009

REGNE UNIT

LONDRES

És de justícia dedicar-li un post al famós rellotge de la Torre de Westminster, conegut amb el nom de Big Ben. Aquest any celebra el seu 150è aniversari, en concret el dia 7 de setembre de 1859 el rellotge va entrar en funcionament.

Podríem omplir moltes pàgines de dades i anècdotes sobre el mateix, però acabaríem fent-nos avorrits. Per això només hi posarem unes quantes.

El nom de Big Ben s'acostuma a donar a la torre en general, però oficialment és el nom de la campana principal que hi ha dins de la torre, la qual pesa unes 13 tones. Hi ha una esfera en cadascuna de les quatre cares de la torre, i cada esfera es compon
de 312 peces de vidre opac; l'agulla que marca les hores, de 2,7 metres de llarg i la que marca els minuts, de 4,3 metres.

També trobem una inscripció al peu de
cadascuna de les esferes: "DOMINE SALVAM FAC REGINAM NOSTRAM VICTORIAM PRIMAM" ("Deu guardi a la nostra reina Victòria I")

Aquest rellotge és famós per la seva fiabilitat, i aquesta es deu a un enginyós mecanisme ideat pel seu dissenyador Edmund Beckett Denison, que permet al rellotge no ser alterat ni per la neu acumulada en les agulles, ni pel vent, ni pels canvis de temperatura.




Tasques de manteniment fetes l'any 2007

6 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Pos si que es gros el relotge , no he tingut el plaerde veure'l en directa

Agnès Setrill. ha dit...

Jo si que l'he vist, i vaig tenir la sort que també hi havia homes treballant-hi, però desde abaix, semblaven formigues!

MIA ha dit...

impressiona força la fotografia en que estan netejant uauau és super guapa! per cert has rebut el meu ??

gerardeli ha dit...

Si, i tant!!!! Molt xulo i moltes gràcies pel detall. El tenim en cartera i anem posant-los mica en mica: o sigui que d'aquí a no res el veuràs per aquí.
Moltes gràcies Mia, i ja saps: si en teniu més envieu-nos-los, que tots seran posats.

Els del PiT ha dit...

Casualment aquest cap de setmana vaig rebre una foto al mòbil d'uns amics que han estat allà i vaig pensar en el Tic Tac, però, ara que no em poden sentir, molt millor aquestes d'aquí, eh?
;-)

gerardeli ha dit...

Moltes gràcies pel compliment!!! Però vigileu amb el que dieu, no sigui que us retirin l'amistat...