diumenge, 6 de setembre del 2009

GALICIA (ESPANYA)

VIGO (RIAS BAIXAS)

ESTACIÓ DE TRENS
L'estació de trens de Vigo es troba en ple centre, entre els carrers Urzaiz, Príncipe, Via Norte i La Granvia. És una estació petita però hi ha tot el necessari i com no, dos rellotges -un interior i un altre exterior- que marquen perfectament les hores. L'edifici no és cap meravella però si a mitja tarda traiem el nas per les baranes de la via nord podrem gaudir d'una posta de sol excepcional amb la ria com a fons, això si, anem mirant l'hora perquè potser se'ns escapi el tren!


Rellotge interior de l'estació de trens



Rellotge exterior de l'estació de trens

CONCATEDRAL
L'Església Concatedral de Vigo o Colegiata de Sta. Maria està situada al casc antic de la ciutat - Plaça de la Església- i és d'estil neoclàssic de principis del segle XIX. Obra d'en Melchor de Prado. En el seu interior es troba el patró de la ciutat: "El Crist de la Victòria" que segons una llegenda va aparèixer flotant en la ria de Vigo, a prop de les Illes Cíes.
La Concatedral té dos rellotges un astronòmic i l'altre de sol situat a la façana del cantó dret i col·locat en 1837 per l'escultor Juan Agustín Domínguez. Aquest rellotge de sol no està orientat al sud com és el habitual, el que fa que sigui singular. Aquest tipus de rellotge reben el nom de "declinants"


Rellotge astronòmic i de sol de la Concatedral





MUSEU CONTEMPORANI (MARCO)
El Museu es troba a la Rua Príncipe 54.
L'any 1995, l'ajuntament de Vigo va prendre la decisió de rehabilitar l'antic palau de justícia i presó de Vigo transformant-lo en un Museu on és fan exposicions dedicades a arts plàstiques, arquitectura, vídeo, disseny, cine música, moda, art en la red...
El carrer Príncipe està molt concorregut i el rellotge del museu és de gran utilitat pels transeünts.




CAIXANOVA
Evidentment, és una joia arquitectònica de finals del segle XIX. Consta de 13.000 metres quadrats de superfície distribuïts en 5 plantes i va suposar una inversió de més de 30.000.000 d'euros.
A sobre del rellotge de la Caixanova hi reposa un àngel. Potser l'encarregat de marcar les hores?



Fotos fetes per Gaia

2 comentaris:

Jobove - Reus ha dit...

alguns son una meravella, bon recull felicitats !!

gerardeli ha dit...

És preciós el rellotge de sol!!! I jo que pensava que tots estaven orientats al sud...
De tota manera calcular l'hora deu ser difícil: m'he fixat que porta incorporades unes "taules de declinació del sol". Quan deus haver calculat l'hora, aquesta ja deu haver canviat...