dimecres, 7 d’octubre del 2009

REGNE UNIT

BARNSLEY

CIVIC THEATRE 


Aquest famós rellotge es va instal•lar coincidint amb la restauració de l'edifici del Civic Theatre, situat a la plaça Mandela Square de Barnsley.
Des d'un bon principi va generar molta polèmica degut al seu elevat cost (35.000 €) i a la seva difícil interpretació.
El rellotge està totalment integrat a la façana i en lloc d'agulles té tres segments de LED'S (llums de petit tamany) de diferent llargada que marquen les hores donant voltes al llarg d'un rectangle de 40 metres de llargada: el més petit representa els segons, el mitjà les hores i el llarg els minuts. El total de punts lluminosos ascendeix a 24.500.
El dissenyador d'aquest giny va ser Walter Jack.



 

AJUNTAMENT

Aquest rellotge està situat a la torre de la seu del Govern Local (Town Hall) de Barnsley (Anglaterra), ciutat d'uns 70.000 habitants ubicada al centre de l'illa.
L'edifici va ser construït l'any 1932, i diu la llegenda que els avions alemanys l'utilitzaven com a punt de referència quan venien a bombardejar les zones industrials de Yorkshire, durant la Segona Guerra Mundial.





LONDRES

ESGLÉSIA SAINT MARTIN IN THE FIELDS

St Martin-in-the-fields és una església protestant al bell mig de Londres: el seu exterior és més aviat com un palau neoclàssic amb una torre de 56 metres, amb rellotge. El seu interior és absolutament fascinant: bancs de fusta ben fosca, quasi negra; uns finestrals on s’escola la llum de la tarda i uns magnífics canelobres que pengen del sostre blanc. No hi ha gaire més guarniments.
L'església és del segle XVIII i a ella pertanyen el Palau de Buckingham i el de Saint James. És també un generós centre d'acollida per als que viuen al carrer. Uns 6.000 indigents hi passen cada any per prendre una sopa calenta, donar-se una dutxa o, simplement, xerrar amb qui potser pugui ajudar-los. Hi ha un servei per adolescents amb dificultats i un altre per a gent gran.





ESTACIÓ SANT PANCRÀS

L'estació de Sant Pancràs és una estació de ferrocarril situada al nord de Londres, d'estil Victorià. És la més gran del Regne Unit. L'edifici. que data de l'any 1868, va ser totalment remodelat el 2007 per acollir els trens d'alta velocitat.
La torre amb el rellotge pertany al Midland Gran Hotel, que juntament amb l'estació conforma tot l'edifici.



El rellotge de l'interior de l'estació fou fabricat per la companyia Dent -fabricant de rellotges de luxe- l'any 2006. Té 5,5 metres de diàmetre i destaquen els números fets de pissarra, les manetes d'acer i la decoració feta amb làmina d'or. Tota una joia!!!



Totes aquestes imatges ens han estat cedides per Brian i Sílvia, dels blogs Tannu Tuva i Temps de paraules.

6 comentaris:

GAIA ha dit...

El rellotge del Civic Theatre no m'estranya que el critiquessin tant. La veritat és que no se si els hi fa molt de servei a Barnsley doncs no sé si pots precisar l'hora exacta.

Brian ha dit...

Gràcies per penjar les fotos, en un altre viatge intentarem buscar més.

No sé si s'aprecia bé l'hora exacta en la foto del Civic Theatre, és ben dificil veure-la en directe, i encara més en foto!

Si us fixeu bé, a la primera foto, son les 12.15 !! Hi ha una linea de LEDs a dalt, al mig (les 12), i una linea vermella (no tan brillant per culpa del sol) a la dreta, marcant el "quart". Les segons, si no m'equivoco, van pels 50 segons!!
Per a acabar-ho d'arrodonir, la gent de Barnsley té la fama de ser sincers i senzills, i podeu imaginar el que pensen de aquest invent "artistic" i modern:)

Espero que continueu amb la bona feina del bloc, ho trobo molt interessant ... felicitats!

GAIA ha dit...

Brian: Explicat si que es veu però si no saps de que va la cosa has de tenir una bona imaginació.
Un rellotge ben original!

Esther i Toni ha dit...

Esperem que sortir a La Vanguardia no sigui excusa per baixar la producciò,ja que la calitat de les vostres entradas es admirable

MIA ha dit...

són molt guapos tots, encara que aquest sembla molt modern. de quin any és?

gerardeli ha dit...

Aquest edifici es va inaugurar, després de les reformes, l'any 2008. O sigui que és ultramodern.