dissabte, 7 de novembre del 2009

ALEMANYA

LÜBECK
En Joan (Garbi24) ens envia aquest rellotge ubicat en l'Hospital de l'Esperit Sant ("Heiligen Geist Hospital"), una de les més antigues institucions socials del món. L'edifici fou construït l'any 1286 i la tècnica constructiva és a maó vist. És d'estil gòtic i actualment s'utilitza com a geriàtric.

Hospital de l'Esperit Sant.


MUNIC
Un altre rellotge que ens ha enviat en Joan és el famós carilló situat a la torre de l'Ajuntament ("Rathaus"), d'estil neogòtic. L'edifici va ser construït entre els anys 1867 i 1909. És el cinquè carilló més gran d'Europa. Aquest edifici es troba a la Plaça de Maria ("Marienplatz"), centre geogràfic i social de Munic.
El carilló es posa en funcionament a les 11, a les 12, a les 17 i a les 21 hores. Es veu que és un gran espectacle veure'l en marxa; no només per les seves 43 campanes, que poden tocar fins a 4 melodies diferents, sinó també perquè els seus 32 autòmats realitzen increïbles moviments dignes dels millors rellotgers alemanys. Aquells estan disposats en 2 nivells: els de la part superior protagonitzen un torneig i els de la part inferior un ball tipic de Munic. A les 21 hores també apareix la figura d'un sereno, amb el seu fanal, la seva llança i el seu gos, per fer la "ronda nocturna". Després d'una pausa ressona la melodia "Wiegenlied", de Johannes Brahms, per tota la plaça. Aquesta cançó de bressol dóna la benvinguda als somnis nocturns; en aquest moment apareixen el Münchner Kindl (símbol heràldic de Munic) i l'àngel de la pau.
Un cop les figures queden recollides Munic pot dormir en pau.

Ajuntament de Munic.



Detall del carilló (foto baixada d'Internet).

HAMBURG
I per últim un altre rellotge alemany, concretament el de l'Ajuntament d'Hamburg, que es troba a la plaça anomenada "Rathausmarkt". És una construcció de l'any 1897, d'estil neorenaixentista. La torre té 112 metres d'altura i la façana 111 metres de llarg. L'edifici compta amb 647 sales i està construït sobre més de 4000 pilars de roure.

Ajuntament d'Hamburg.


Detall del rellotge.

Totes aquestes fotos (excepte els detalls) ens han estat cedides per en Garbi24.

3 comentaris:

Garbí24 ha dit...

Un plaer i un gran record en tornar a veure aquestes imatges.
Un gran treball de recerca per la vostra part.

GAIA ha dit...

Ha de ser espectacular veure en marxa el carilló de l'ajuntament de Munic.

gerardeli ha dit...

És una llàstima que a aquest tipus d'art no se li doni difusió. És tan valuós com qualsevol d'altre.