dimarts, 15 de desembre del 2009

ITÀLIA

SIENA (LA TOSCANA)
La magnífica Torre del Mangia (88 metres d'altura) és una les torres más altes d'Itàlia. Està completament construida en maó. El rellotge es va instal·lar a la segona meitat del sigle XIV i l'enorme campana (6.764 kg.), encara funcional avui en dia i anomenada “Sunto”, es va col·locar l'any 1666. Una escala de cargol, formada exactament per 400 graons, condueix al cim de la torre, des de la que es dominen les vistes fantàstiques de la ciutat de Siena.
A més la Piazza del Campo és famosa en el món sencer per ser l'escenari del Palio: una magnífica i única carrera de cavalls, la tradició de la qual data de l'any 1283. El Palio se cel·lebra dos cops l'any, el dos de juliol i el 16 d'agost.

 

 



MÒDENA (LA TOSCANA)
La ciutat de Mòdena ens fa reviure l'època medieval per cadascun dels seus racons. Ciutat universitària, amb uns 200.000 habitants, situada a la regió de la Toscana. El rellotge que ens envia l'Anna està ubicat a la torre de l'ajuntament de Mòdena. Aquest edifici destaca per les seves espectaculars i àmplies sales.


 




BOLONYA (LA TOSCANA) 
El rellotge següent està situat al Palau d'Accursio construït el segle XII i va sorgir com a Seu de la família que li dóna  el nom . La Torre del rellotge es va afegir l'any 1427 i la seva façana està presidida per una estàtua del Papa Gregori XIII. L'edifici és avui la Seu de l'ajuntament i en ell hi ha les col·leccions municipals d'art i el museu Morandi.


Totes aquestes fotos ens han estat cedides per l'Anna Vidal, del blog 40...i què.

2 comentaris:

GAIA ha dit...

Vaig estar a Siena tres dies abans del Palio i havia un ambient molt fester. Em va saber greu no poder-ho veure. Diuen que és magnífic!
La plaça del Campo on es cel·lebra el Palio és enorme i la torre on es troba el rellotge impressiona per la seva alçada.

gerardeli ha dit...

Itàlia és dels països pendents de visitar. Potser algun dia...