dilluns, 8 de març del 2010

E.E.U.U.

NOVA YORK

A Madison Avenue, a prop del Madison Square Park, hi podem trobar el Metropolitan Life Insurance Building, un immoble d’oficines de la ciutat de Nova York.
Té 213 metres d’alçada i cinquanta plantes. Al cim té una cúpula daurada que serveix de "llum eterna", que roman encesa fins i tot després de que la resta del sistema d'il·luminació s'hagi apagat.
L’immoble fou construït l’any 1893 i se li va afegir una torre l’any 1909 convertint-lo llavors en el més alt del món fins el 1913.
Els rellotges (que es troben sobre les quatre façanes) són més grans que els del “Big Ben”; cada esfera mesura vuit metres de diàmetre. El pes de les agulles ens dona una idea de la grandària dels rellotges: 500 kg per l’agulla dels minuts i 350 kg per la de les hores.

Foto cedida per Joan Otero de Tortosa.

Foto extreta d'Internet.

El rellotge següent pertany a la Grand Central Terminal. És l'estació de trens més gran del món amb 44 andanes i 67 vies. En el pavelló principal es pot observar, pintat en el sostre, un mapa celestial de les constel·lacions del zodíac. Hi ha restaurants i negocis en el seu interior.

La construcció de l'edifici va durar 10 anys, del 1903 fins el 1913. El seu interior és un retorn al passat. L'estació està inspirada en l'Òpera de París, la seva escalinata doble de marbre transporta els viatgers i visitants als vells temps de glòria d'aquells trens de llarga distància.

La façana principal, ubicada al carrer 42, és de vidre i acer; la corona un preciós rellotge rodejat d'escultures de Mercuri, Hèrcules i Minerva. Com a curiositat, el rellotge alberga un enorme i luxós cristall de la famosa joieria "Tiffany"


Foto cedia per Joan Otero de Tortosa.


Vista general de l'estació.

A l'interior de l'estació hi ha un altre rellotge situat al mig de l'espectacular vestíbul d'aquesta. El rellotge, de forma esfèrica, marca les hores pels quatre costats.


Rellotge de dins l'estació.
Fotos extretes d'Internet.

1 comentari:

gerardeli ha dit...

Aquests americans ho fan tot a l'engròs.
Ja m'agradaria veure aquests rellotges "en directe"...