dilluns, 22 de juny del 2009

FRANÇA

ROUEN


Rouen –la Ciutat dels Cent Campanars- està situada a Normandia, i durant l'Edat Mitja va ser la segona ciutat més important de França; és per això que tota la seva zona cèntrica data d'aquesta època, conservant edificis característics.

El rellotge de la fotografia està situat al carrer principal del casc antic, anomenat Gros Horloge (carrer del Gran Rellotge). Punt emblemàtic de la ciutat.


Es tracta d'un rellotge astronòmic que data del segle XIV i està situat sobre una construcció renaixentista, la qual té un campanar adossat. Consta d'una sola agulla que marca les hores.


Foto cedida per Barbollaire.


PARÍS


Rellotge de l'estació de París-Lyon, construida l'any 1855 a la ciutat de París. El campanar d'aquesta estació, de 67 metres d'alt, té un rellotge en cadascuna de les seves quatre cares. El rellotge té 6,5 m de diàmetre i les agulles mesuren 2,8 m i 4 m.

L'any 1999, com a conseqüència d'una tempesta, es va parar i no va ser reparat fins l'any 2005. Els motors del rellotge estan sincronitzats amb el senyal horari que emet France Inter en ona llarga.



Foto cedida per MIA.


2 comentaris:

Garbí24 ha dit...

M'agrada de veure aquest relotge de rouen doncs si no passa res aquest estiu el visitaré amb la meva parella

gerardeli ha dit...

garbi24: ja ens diràs si al natural és tan impressionant com en la fotografia...Bon estiu i bones vacances!!!