dimecres, 25 de novembre del 2009

SUÏSSA

MONTREUX
Podeu veure el mecanisme de rellotgeria del castell de Chillon, Suissa, a tocar el llac Leman. Aquest rellotge de 1897 va substituir l'original, que datava de l'any 1543.

Vista del castell.


Mecanisme d'engranatges.

La peculiaritat d'aquest rellotge és que en són dos en un: el rellotge petit de dins i el que hi ha a la façana del castell. Tots dos es mouen amb la mateixa maquinària.


 

I el moviment de l'un a l'altre es transmet mitjançant un eix que travessa les gruixudes parets dels castell i uns contrapesos que fan moure la maquinària.

 

Fixeu-vos com els números estan posats a l'inrevés, i van en sentit contrari a les agulles del rellotge: aquesta és la part del darrera del rellotge de la façana.

Per les polseres s'havia de buscar una alternativa als grans i pesants pèndols. Al rellotge mecànic un joc de rodes impulsades fa que la molla oscil·li. El moviment de les rodes és bloquejat en intervals regulars la qual cosa garanteix l'exactitud de l'oscil·lació.

L'engranatge té una doble funció: controla la freqüència de l'oscil·lació i impulsa les agulles del rellotge.


I en el mateix castell també hi podem trobar aquest magnífic rellotge de sol, original per la forma de la seva agulla. Restaurat l'any 1951.




Volem donar les gràcies a Metztli, del blog Desde mi punto de vista per les fotografies que ens ha cedit.

1 comentari:

Metztli ha dit...

Val la pena fer una visita a aquest castell, es necessita quasi un dia sencer per disfrutar-lo i la meva sorpresa en veure aquest rellotge que per fora es molt bonic pero no pots ni imaginar que per dintre hi ha tot aquest enrenou de maquinaria, engranatges i rellotges. En quan el vaig veure vaig pensar en vosaltres, teniu un blog molt interessant, m'agrada moltissim.

Salutacions i fins aviat.