dimecres, 17 de febrer del 2010

L'ENIGMA DE LES AGULLES DEL RELLOTGE DEL PALAU DA PENHA

SINTRA (PORTUGAL)

 

En l'escrit del 23 de gener fèiem referència al rellotge del Palau de Penha, de Sintra (Portugal). Ignoràvem el perquè a aquest rellotge li mancaven les agulles, i en Miquel Cañellas, de Vic, ens ha proporcionat aquest a valuosa informació complementària que  desvetlla aquest "enigma". Les dades les hi ha proporcionat el Sr. Jose Maria Lobo de Carvalho, vinculat als parcs de Sintra (www.parquesdesintra.pt)

El preciós rellotge de la Torre del Palau de Penha va ser introduït pel Rei D. Fernando II. El seu mecanisme va ser restaurat per primera vegada en 1992. Les agulles del rellotge van ser retirades per poder fer la restauració, però el procés no va ser acabat degut a la necessitat de restaurar la pròpia torre, que patia d'infiltracions.

Quan "Parques de Sintra" varen començar a gestionar el Palau (agost del 2007), van reprendre aquesta restauració. Aprofitant l'absència de les agulles, durant els anys 2008 i 2009 van acabar de restaurar la torre.

Després d'una inspecció de la maquinària, duta a terme per pèrits experts en rellotgeria antiga, s'inicia la restauració del rellotge en dues fases. La primera correspon al trasllat de les agulles de la torre per ser restaurades i la segona a la reparació de la maquinària. S'espera retornar les agulles al seu lloc definitiu al llarg d'aquest any 2010.

3 comentaris:

GAIA ha dit...

Esperem que quan les retornin ens ho facin saber...

gerardeli ha dit...

Així podrem penjar una foto del rellotge ja complet...

Anònim ha dit...

Podria ser que si,que ens ho faran saber ja que han estat molt amables en donar-nos la informació. Per cert molt complerta. Salutacions als bloguistes del Tic Tac i a tots els qui llegeixen l'hora des d'aquesta finestra i des de les moltes adjuntes dels amics enllaçats per un corrent de bon rotllo i amistat virtual.