dimecres, 18 d’abril del 2012

PAÏSOS BAIXOS

AMSTERDAM

-Rellotge de l'Estació Central d'Amsterdam-

L’esplendorosa Estació Central d’Amsterdam es va construir entre 1881 i 1889. L’arquitecte autor del projecte, l’holandès Pierre Cuypers va dotar l’edifici d’un aspecte de gran palau, amb barreja d’estils neogòtics i neorenaixentistes.
Una anècdota curiosa és que l’any que es va decidir construir l’Estació, van haver de clavar 8.687 pilotes de fusta a les vores del fang i sorra del riu per poder sostenir tot el majestuós edifici.

 
A les torres laterals apareixen dos grans esferes: la de la dreta és un rellotge com és habitual a les estacions; però la de l’esquerra –amb la rosa dels vents- és un penell que marca la procedència del vent. Tenint en compte que a Amsterdam és freqüent que aquest bufi a vegades amb força i de forma variable, l’agulla daurada és sol moure bojament contrastant amb el pausat moviment de les agulles també daurades del rellotge.

 Fotos cedides per  Té la mà Maria

L’Estació Central d’Amsterdam és el centre principal del sistema de transport en els Països Baixos. La gran majoria de viatgers que  arriben a Amsterdam ho fan a través d’aquesta estació.

-Rellotge de la Plaça Dam d'Amsterdam-

La principal plaça d’Amsterdam s’anomena Dam i és on podem trobar aquest singular rellotge.
Dam significa “Dic” i aquesta plaça porta aquesta nom perquè fou en aquest lloc, cap a el S. XIII que es va construir el primer dic de la ciutat.
A l’actualitat és un lloc afable poblat de coloms, un punt de trobada pels amsterdamesos i de descans pels turistes cansats de caminar.
La plaça Dam és rectangular i mesura aproximadament 100 per 200 metres. Està enclavada en el centre històric de la ciutat.





Foto cedida per Té la mà Maria






-Rellotge de la Torre medieval Montelbaanstoren d'Amsterdam-

La Torre Montelbaanstoren fou construïda l'any 1512 i el rellotge fou afegit més tard, l'any 1606 igual que l'agulla decorativa.

Al principi el rellotge no funcionava com devia i les campanes sonaven en horaris impensats, per això el poble va batejar a la torre com "Jack el tonto".


Fotos d'Internet

2 comentaris:

Cris (V/N) ha dit...

Tinc un altre parell de rellotges per a la col·lecció, us els envio en quan els trobi, jajajjaaa, sóc un desastre guardant fotos!
Aquests m'han encantat especialment, és una ciutat que m'agradaria conèixer, la tinc en "pendents"
Petons Gaia :)

TICTAC ha dit...

Gràcies Cris!
Una abraçada